2018-06-25
Słodki stół
Polska kuchnia bogata jest w najróżniejsze rodzaje deserów i wypieków, a tradycja polskich ciast jest długa. Prawie dwie trzecie z nas preferuje ciasta domowe, dlatego coraz częściej wracamy do babcinych przepisów.
Makowce, babki, serniki, mazurki, szarlotki, pierniki, karpatki, keksy, napoleonki, pączki, racuchy, faworki - te najbardziej znane w polskich domach z pewnością przypadną wszystkim do gustu. Robione ręcznie z lokalnych produktów przez łódzkie Koła Gospodyń Wiejskich oczarują swojskością klimatu.
Słodki stół w stylu eko to przede wszystkim lokalne tradycyjne domowe wypieki, naturalne i smaczne. Wszystkie ulubione świąteczne smaki ciast mogą być urozmaicone też o rzadko spotykane pozycje typu naleśniki z miodem, powidłami i owocami, chałwą ze słonecznika, bubliki czy pierniki. Całość dopełni naturalna dekoracja w stylu rustykalnym lub folkowym z użyciem kulinarnych i roślinnych dodatków.